Spirulina İçerik Bilgileri

Spirulina (yenilebilir yosun) içeriğinde bulunan, vitamin, mineral, karbonhidrat, protein ve yağ oranları, yetişkin bir insanın tüm ihtiyacını karşılayabilen özelliğe sahiptir. Mucize gıda olarak bilinmesinin sebebi de bu özelliğinden kaynaklanmaktadır. 

Spirulina hayati öneme sahip birçok besin içeriği nedeniyle, sağlık açısından gıda ve gıda desteği olarak kullanılabilmektedir. Spirulina ile tanışan anneler, meyve sularına her gün Spirulina tozunu karıştırarak çocuklarına içirmektedir. 


Spirulina içeriğinde bulunan mineraller arasında Kalsiyum, Krom, Bakır, Germanyum, Demir, Magnezyum, Manganez, Fosfor, Potasyum, Selenyum, Sodyum ve Çinko elementleri gibi çok önemli elementler yer almaktadır. 




Spirulina içeriği, vitamin olarak çok daha zengindir. Özellikle çocuk gelişim sürecinde çok önemli bir besin kaynağı olmasının nedeni, immün sistem destekleyici niteliktedir. 
Vitamin A, B1, B2, B3, B6, B12, Vitamin D, Vitamin E, Vitamin K, Beta-Karoten, Biotin, Folate, İnostitol, Pantothenic Asit gibi zengin niteliğe sahiptir. 

Oransal olarak besleyici ve enerji kaynağı olan moleküllerinin oranı %65 Protein, %20 Karbonhidrat, %5 Yağ, %7 Mineral içeriği mevcuttur.


Geçmişi Aztek dönemine kadar uzanan ve kullanılan bir besin maddesi olarak Spirulina tavsiye edilmektedir.


Mehmet ERTÜRK

Kimyager




Yorumlar