Spirulina'nın Kozmetik Ürünlerde Kullanımı

Kozmetik Ürünlerde Neden Spirulina Kullanılır?
Spirulina cilt için yüksek öneme sahip olan C, B ve E vitaminleri bakımından zengin bir üründür.  Bunun yanında cilt yapısında önem arz eden mineraller olan Selenyum, Çinko ve Kalsiyum da yeterli miktarda bulunmaktadır. Bu nedenle kozmetik olarak el ve yüz kremlerinde kullanıldığı gibi, yüz maskesi yapımında da tercih edilen bir üründür.
Spirulina yüz kremi gündelik olarak kullanılması gereken, cildi etkisi altına alan zararlı çevresel etkilere karşı koruyucu bir kozmetik üründür. Besleyici özellikte olan Spirulina el ve yüz kremi yanısıra, el ve vücut sabunu olarak da Spirulina ciltte oluşan deformasyonu ortadan kaldıran bir yapıya sahiptir. Spirulina’nın kozmetik olarak kullanım alanları çok çeşitlidir ve genel kullanım alanı ve gözlenen etkisi, cildi gençleştirmek ve beslemektir.

Spirulina Yüz Maskesi
Spirulina içeriğinde bulunan yukarıda bahsettiğimiz vitaminlerin yanında biotin ve aminoasit açısından da zengindir. İçeriğinde %65 oranında protein bulunması bu durumu anlamamıza neden olmaktadır. Spirulina yüz maskesi taze olarak hazırlanması önerilirken, piyasada kolay hazırlanacak halde satılan ürünler de bulunmaktadır. Spirulina yüz maskesinin cildi gençleştirme ve besleme özelliğinin yanında en hissedilir özelliği, kullanımı sonrası ciltte gerginlik hissi oluşturmasıdır. Düzenli olarak kullanımı ile, çok daha iyileştirici bir etkiye ulaşılabilmektedir.

Diğer Kozmetik Ürünler
Spirulina, sadece el, yüz, vücut kremi ve cilt bakım maskesi tarzında değil, sabun, şampuan, bb krem gibi kozmetik ürünlerde de kullanılmaktadır. Blog içerisinde yapacağımız yayınlarda bu ürünlerin ev ortamında nasıl yapılacağı hakkında bilgiler vereceğiz. İşletmemiz olan SUM Spirulina, spirulina ürünleri konusunda bilgilendirme yapmaya devam edecektir.



Yorumlar